امروز : یکشنبه   ۰۲. مهر ۱۳۹۶   /    3. محرم 1439   /    24. سپتامبر 2017

هفتمین کنگره کولورکتال یا بیماری‌های روده بزرگ و راست روده روز پنج شنبه و جمعه 29و30 فروردین ماه برگزارشد.

دبیر علمی هفتمین همایش سالانه کورکتال(دکتر سید وحید حسینی) بیان کرد: هفتمین کنگره کولورکتال یا بیماری‌های روده بزرگ و راست روده که به صورت سالانه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام می‌شود در روز پنج شنبه و جمعه 29و30 فروردین ماه برگزارشد.وی تصریح کرد: روز چهارشنبه نیز ورک‌شاپ یا کارگاه عملی اعمال جراحی نو و تازه با استفاده از تکنیک‌های جدید برای جراحان نمایش داده شد.
این فوق تخصص جراحی کولورکتال گروه هدف این همایش را جراحان، متخصصان داخلی، متخصصان آنکولوژی، شیمی‌درمانی، اشعه‌درمانی، گوارش و متخصصان گوارش اطفال ذکر و اضافه کرد: سرطان‌های روده بزرگ و راست روده سیر صعودی قابل توجهی در سال‌های اخیر در کشور داشته و مرگ و میر آن نیز افزایش پیدا کرده است.
دکترحسینی بیان کرد: دعوت از متخصصان رشته گوارش، گوارش اطفال و جراحی به این کنگره در این راستا است که علل افزایش، راه‌های پیشگیری و روش‌های شناخت سریع‌تر و درمان بهتر مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
به گفته وی، شناخت بهتر، درمان سریع‌تر و کامل‌تر از نظر جراحی، شیمی‌درمانی و اشعه‌درمانی جزو برنامه کنگره است.
دکترحسینی ابراز داشت: حدود 200 نفر متخصص برای این کنگره دعوت شدند که 25 سخنران و مابقی مدعوان و استفاده کنندگان هستند.

رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال فارس در ادامه گفت: در نخستین روز راه‌های شناخت بیماری و اپیدمولوژی، روش اسکرین کردن یا غربالگری و جراحی پیشرفته مانند لاپاروسکوپی و جراحی داخل روده‌ای بررسی شد.
وی افزود: در روز دوم درمان‌های کمکی مانند شیمی‌درمانی، اشعه‌درمانی و هورمون‌درمانی مورد بحث قرار گرفته و موارد عود سرطان بعد از عمل و شیمی‌درمانی نیز به بحث گذاشته شد.
وی از برگزاری چهار پنل تخصصی در کنار این کنگره خبر داد که به منظور توسعه درمان‌های همه‌جانبه‌نگر برگزار شد
10 بیمار به ازای هر 100 هزار نفر
دکترحسینی ادامه داد: در حال حاضر گمان می‌کنیم از هر 100 هزار نفر جمعیت این استان حدود 10 نفر گرفتار سرطان روده بزرگ هستند و مرگ و میر آنان نیز اگر چه نسبت به کشورهای غربی پایین است اما در نوع خود قابل توجه و ارزیابی می‌شود.خاطرنشان کرد: این بیماری را زمانی متوجه می‌شویم که بیمار با علائم می‌آید و برای درمان قطعی دیر شده است.

alt

دبیر علمی هفتمین همایش سالانه کورکتال خاطرنشان کرد: این بیماری را زمانی متوجه می‌شویم که بیمار با علائم می‌آید و برای درمان قطعی دیر شده است.
باید با غربالگری و شناخت سریع در جامعه این سرطان‌ها را در مراحل اولیه که قابل درمان هستند، به طور صد در صد درمان کنیم.
غربالگری روش‌های متعددی دارد و از تست خون در مدفوع تا کلونوسکوپی که برای جمعیت در خطر انجام می‌شود.
وی همچنین گفت: توصیه عمومی این است که از زندگی غربی، خوردن غذای چرب، فست‌فود و کم‌تحرکی پرهیز کنیم.
به گفته این مسئول، انجام فعالیت روزانه و ورزش و خوردن غذاهای فیبردار، میوه‌جات، سبزیجات و غلات و کم‌تر خوردن چربی راه پیشگیری از این بیماری است.
وی بیان کرد: مرکز جراحی کولورکتال در بیمارستان شهید فقیهی پذیرای بیماران است و در این مرکز آموزشی دوره فلوشیپ نیز برگزار شده و تاکنون هفت نفر آموزش دیده تا در خود شیراز و سایر مناطق جراحی راست روده را انجام دهند.
بیرون‌برها و فست فود عامل افزایش سرطان در فارس
رئیس بخش جراحی کولو رکتال بیمارستان شهید فقیهی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این زمینه اظهار داشت: علت افزایش دو برابری سرطان روده بزرگ در فارس بیشتر به دلیل تغییر ذائقه غذایی مردم است.